"Kenyérmagos" hosszú kenyér

2014-04-10

sponsored links



A kenyérmagja, az elõzõleg készült kenyérbõl félretett nyers tészta.
Itt írtam bõvebben róla:  
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/03/tonkolyos-vagott-kenyer-magja.html

Most a kenyérmagját nem az elõzõleg készült kenyérbõl félretett nyers tészta adta, mert elõzõleg nem is kenyér készült, hanem almával és kék sajttal töltött sütemény (sós).

Nem is elõre megfontoltan félretett nyers tészta, hanem maradék. 
Maradék, ami a tészta széle volt, a kiszúrás során maradt.
Nos ezt egyszerûen összegyúrtam, beletettem egy zárható dobozba és a hûtõbe tettem.
Másnap reggel elõvettem és ezt is a tervezett kenyérhez adtam. Ez lett az alap.
Teljesen egyszerûen készült kelt (kenyér) tészta (liszt, víz, élesztõ, só, kevés olaj).
A "kenyérmag" nem szólt bele a víz-liszt egyensúlyába, egyszerûen csak hozzáadtam, ennyivel több lett a tészta, viszont a minõségébe beleszólhatott :)
Kevés élesztõt adtam még hozzá, az elõzõben is volt.
Kevés teljes kiõrlésû rozsliszt került bele, mert ez a kevés volt még ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s